Romeo si Julieta de William Shakespeare (1953)

Posted on by 0 comment

Supuși rebeli! Dușmani ai păcii care mânjiți cu sânge de vecin oțelul! Creștini sunteți? Nu – fiare ce vărsați izvorul purpur ce vă curge-n vine, spre-a stinge focul unei uri haine!”

Cea mai celebră poveste de dragoste din literatura lumii, Romeo și Julieta nu mai are nevoie de nici o prezentare. Montarea de față are o distribuție fenomenală cu nume mari ale teatrului românesc chiar și în cele mai mici roluri (deși la Shakespeare nu prea există roluri mici).

Piesa este printre cele mai poetice lucrări dramatice ale lui Shakespeare, o înșiruire poetică de metafore și hiperbole, comparații neobișnuite și asocieri neașteptate. Pe lângă îndrăgostiții stelari există și personaje secundare fascinante cum ar fi Mercuțio – simbolul inteligenței tinerești jucăușe și profunde, părintele Lorenzo – înțelepciunea amară și încărcată de toate dezamăgirile lumii care mai are totuși forța să creadă în promisiunea tinerilor și în curățenia lor morală. Apoi este desigur personajul doicii, echivalentul bufonului în piesa aceasta; la Shakespeare trebuie să existe bufoni în orice piesă pentru că, oricât ne-am dori-o noi, viața nu este numai solemnă și profundă, ci de multe ori ușuratică și ridiculă ca o bătrânică spoită cărând după ea o umbreluță în soare.

Regie: Mihai Zirra
Distributie: Alexandru Critico, Damian Crasmaru, Nicolae Sireteanu, George Carabin, George Maruta, Sorin Balaban, Elvira Petreanu, Cleo Pan Cernateanu, Raluca Zamfirescu, Stefan Banica

Romeo si Julieta – William Shakespeare regia Mihai Zirra partea 1

Romeo si Julieta – William Shakespeare regia Mihai Zirra partea 2


Ce parere aveti despre aceasta piesa?
imi place (28) neutru (0) nu imi place (0)
Piese asemanatoare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.