Home » drama » La Medeleni de Ionel Teodoreanu

La Medeleni de Ionel Teodoreanu

“La capătul călătoriei ― Medeleni… Numele suna lung, lung,dominînd melodic larma roţilor. “

Medeleni este numele moșiei unde cele trei personaje principale Dănuț, Olguța și Monica își petrec copilăria, locul fericirii din timpul vacanțelor, locul unde timpul se oprea în loc.

Mai târziu, după ce au ajuns adulți, cei trei au trasee imprevizibile în viață și se îndepărtează tot mai mult de Medeleni dar continuă să tânjească după locul acela magic unde au fost nespus de fericiți. Părinții lor îmbătrânesc, oamenii de la moșie mor, totul se schimbă și se acoperă de tristețe, moșia actuală nu mai este atât de frumoasă ca cea din amintiri și cei trei își dau seama că pot renunța la bucata de pământ fizic pentru că ei de fapt nu tânjiseră după Medeleni, ci după copilăria lor petrecută acolo.


Durata: 168 minute
Distribuție: Mirela Gorea,Diana Lupescu,Adrian Pintea,Alexandrina Halic,Iarina Demian,Ion Pavelescu,Mihai Mereuţă,Corado Negreanu,Dana Dogaru,Mihai Dinvale,Constantin Cojocaru,Elena Sereda,Virginia Mirea,Irina Petrescu,Mircea Constantinescu,Ruxandra Sireteanu,Valentin Teodosiu,Mircea Anghelescu,Ovidiu Iuliu Moldovan,Ion Siminie,Niculae Pomoje
Regie: Titel Constantinescu


Ce parere aveti despre aceasta piesa?
imi place (289) neutru (5) nu imi place (13)
Piese asemanatoare:

commentscomments

 1. a says:

  Cartea este o poezie in patru volume. De aceea mi-e teama sa ascult piesa…

 2. Mihaela says:

  Credeti ca ati putea gasi Amintirile din copilarie ale lui Creanga? Sunau exceptional de sub acul pick-up-ului meu!

 3. oana says:

  imi place foarte mult acest roman.As putea spune ca este cea mai profunda opera a literatrii romane.Am recitit decate ori am avut ocazia cele trei volume si imi face placere sa si-lascult.

 4. ELENA A says:

  sunt mandra ca sunt romanca , cu acest roman ! nu stiu de ce nu incearca cineva sa ecranizeze capodopera. ar fi un succes. bravo englezilor ca stiu sa-si puna in valoare capodoperele literaturii lor.

 5. Pat says:

  mi-e dor de Medelenii copilariei mele.. Multumesc ca pot asculta aceasta dramatizare aici!!

 6. miky says:

  am retrait clipele bucuriei. ale tineretii, m am simtit ca sunt la medeleni , la bucuresti, la iasi, ca alerg de ei toti.. m-am simtit atat de bine langa ei toti, felicitari celor ce s-au gandit sa faca site ul asta cu piese

 7. Nick Langa says:

  Mi-a lipsit teatrul radiofonic de 12 ani. Imi aduce atatea amintiri placute, serile de iarna cand ascultam cu urechile ciulite infofolit in patura. Ce repede trece tineretea….

 8. Agata says:

  Minunata adolescenta a altora. Or fi existat: OLguta si Monica? Mai exista in zilele noastre cu preocupari atat de Pragmatice?

 9. ELENA A says:

  Cum pot asculta piesa de testru ( pe care o doresc eu) pe mobil?
  Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Google +

.