Mușcata din fereastră de Victor Ion Popa

“Vezi, eu nu ştiu-să vorbesc! Pentru că am eu încrederea asta mare, că avem inimi la fel şi că simţim laolaltă şi ce-i bine, şi ce-i rău. Şi-apoi hotărirea de-acum s-a copt in mine în preajma ta. Nu m-am gandit niciodată să mă insor, aşa. cu oricare. M-am gandit să mă însor cu tine. E o deosebire şi tu o înţelegi. Poate că fără tine nu m-aş fi gandit…. Hai, dă mina încoace. Ei bai! Nu-ţi fie frică. Nu ştii ce viaţă frumoasă m-am jurat să-ţi croiesc ici, lingă bucăţica asta de vietate din pieptul meu, care se zbate speriată acum, de o faptă aşa de mare, ca pasul meu de azi.”

O comedie blândă și puțin amară despre trecerea timpului, despre conflictul între părinți și copii, conflict inexistent în fond pentru că copiii repetă faptele părinților la vârsta lor și totul pare că se petrece într-un cerc etern, într-o ordine a lumii de neclintit.

Olguța este fata unui învățător de țară și este curtată de Răducu, un băiat pe placul ei. Problema este că tatăl ei vrea să o dea după noul învățător iar mama ei vrea să o mărite cu contabilul de la cooperativă pentru că ea după un contabil suspina când era tânără. Nimeni nu ascultă ce vrea fata, nici chiar fratele ei care o împinge totuși în brațele lui Răducu.

Părinții, oameni buni de altfel, se încăpățânează bătrânește să își pună bețe în roate unul altuia și și-o pasează pe Olguța de la unul la altul uitând că ei, pe când erau tineri, au fugit de acasă ca să se cunune pentru că nici părinții lor nu erau de acord. Olguța și Răducu vor repeta gestul arhetipal al părinților ei și vor fugi și ei de acasă noaptea cu o mușcată în brațe, plini de speranțele tinereții și de remușcare pentru părinții lăsați în urmă.

Durata: 76 minute
Distribuție: Octavian Cotescu, Sandu Sticlaru, Draga Olteanu Matei, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu , Mihai Mălaimare, Constantin Diplan
Regie: Dan Puican


Ce parere aveti despre aceasta piesa?
imi place (307) neutru (0) nu imi place (1)
Piese asemanatoare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.